| Forums | Register | Reply | Polls | Search | Statistics |
Display Calibration Light Illusion Forums / Display Calibration /  
 

Connection issues between Lightspace CMS and CR-100/CR-250

 
Author LinasD
ZRO
#1 | Posted: 11 Jan 2021 13:34 
Hi,

I have issues connecting CR-100/CR250 devices to Lightspace CMS. System is Windows 7 running on VMware fusion on Macbook air.
Lightspace do not detect CR-100/CR250 probes nevertheless they are marked as detectable. Probes are connected via Virtual COM port in VMware fusion.
CRIapp on Virtual machine's Windows detects and works perfectly with those devices, but as soon as I switch to Lighspace it can not detect those devices.
Steve mentioned that it can be firewall issue, but firewall is turned off in Windows and as I mentioned previously CRIapp on Windows detects devices with no issues.
I've tried to connect i1 Display Pro to Lighspace and it works with no issues.
Has anyone any clues why this is happening and how to solve it?

Linas

Author Steve

INF
Male
#2 | Posted: 11 Jan 2021 14:57 
Such issues have been reported before, and there are various threads in this forum.
For example: https://www.lightillusion.com/forums/index.php?action=vthread&forum=17&topic=358

Steve
Steve Shaw
Mob Boss at Light Illusion

Author LinasD
ZRO
#3 | Posted: 12 Jan 2021 12:11 
I've read all the threads that might be useful before posting here, including the one you are metioning, but it does not solve my issue.

Author Steve

INF
Male
#4 | Posted: 12 Jan 2021 12:16 
Unfortunately, there is little more we can suggest.
It is not a LightSpace issue, and so will be something to do with your specific VM setup.
But as to what - that's unfortunately beyond our ability to assist.
I guess you'll need to find a VMware fusion specialist?

But, within Windows, do the COMs ports show the CR probes in 'Device Manager'?

Steve
Steve Shaw
Mob Boss at Light Illusion

Author LinasD
ZRO
#5 | Posted: 15 Jan 2021 09:27 
CR probes are listed in Device manager and they work perfectly with CRIapp on the same Windows/VMware fusion machine. Lightspace do not recognize probes but all other apps and system do recognise probes and work without any problems, so I can not call VMware fusion support and tell them that I have an issue with their software, because they will send me back to you

Linas

Author Steve

INF
Male
#6 | Posted: 15 Jan 2021 10:22 | Edited by: Steve 
Unfortunately, as ColourSpace on all other systems works perfectly with the CR probes (including all other VM installations - after the issues mentioned in this forum have been overcome), its obviously not a ColourSpace issue...

As to what the issue is with your specific system, I have no idea.
But If the probes do show in Device Manager I am very surprised.
Please post a screen grab of the Device Manager window.

However, there are known issues with VM and virtual COMs ports.
You may want to look into that.
Also check Security and Privacy within the Mac System Preferences. Programs can be 'blocked' there.

Steve
Steve Shaw
Mob Boss at Light Illusion

Author Steve

INF
Male
#7 | Posted: 17 Jan 2021 18:50 
Any progress?

Steve
Steve Shaw
Mob Boss at Light Illusion

Display Calibration Light Illusion Forums / Display Calibration /
 Connection issues between Lightspace CMS and CR-100/CR-250

Your Reply Click this icon to move up to the quoted message


Watch this topic / Get updates by Email
 (?)
Only registered users are allowed to post here. Please, enter your username/password details when posting a message, or register first.

 

 
Online now: Guests - 3
Members - 0
Max. ever online: 264 [6 Jun 2020 12:02]
Guests - 264 / Members - 0